Google – husguden.

Jag älskar Google. Det spelar ingen roll om de är tvivelaktiga mellan varven och uppvisar onda tendenser då och då. De gör något gott – i ett större perspektiv – de gör det ordentligt, de gör det explosionsartat och de gör det gratis – i utbyte mot viss information av dina surfvanor och reklam förstås.

Picasa blir bara bättre och bättre. Även om det är i mitt tycke en rip-off av iPhoto är det grymt kompetent, och någon konkurrent till iPhoto är det ju egentligen inte eftersom iPhoto inte finns till PC och Picasa är exklusivt för PC. Picasa är nog dessutom det första bildhanteringsprogrammet, för konsumenten, som på allvar gör det onödigt att öppna Photoshop! Det om något, är användbart.

Google Earth Viewer och Google Maps är ju smått otroliga och har lika otrolig potential för framtiden. Bildsök, Blogger, kalkylatorn, Froogle, Gmail, Google Talk, Google Scholar… Listan är lång. Dessutom är Google antagligen det företag som på största allvar för den mobila webben framåt. Det är inte att underskatta. Världens största informationskälla måste flytta ut från hemmet, bort från tangentbord och stora skärmar. Allvarligt.

Men nu senast har det hänt något ännu häftigare: Google Video Search. Hur lång tid tog det inte för att hitta ett videoklipp på internet förr i världen? Nu behöver du bara söka, precis som om du letade efter en bild eller en webbplats. Google Video Player har nyss kommit ut, och programmetär light-weight, snyggt och avskalat och sparar dessutom ner alla filmer, lokalt till din dator. Synd bara att de inte är lika snabba till alla plattformar. Jag skulle verkligen vilja se alla Googles program till Mac, i lika bra tappning.

Men den som väntar på något gott…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: